Proizvodi:RIGAKU

Naslovna

Proizvodi

Reference

Kontakt

5. XtaLAB P200

6. Rapid II

Kompaktan, u potpunosti integriran SMX kristalografski sustav visoke rezolucije, Rigakuov R-AXIS RAPID II je zadnji član RAPID obitelji rendgenskih difraktometara sa large-area curved imaging plate (IP). Sustav radi sa valnim duljinama od Cr do Ag bez utjecanja na kvalitetu rezultata. Različite aplikacije: komplicirane duple molekule, studije o difuznom raspršivanju, mikrodifrakcija, WAXS i sl.

http://www.rigaku.com/products/smc/rapid

XRF

7. Supermini200

Analiza širokog spektra lakih i teških elemenata u složenim matricama od koncentracija u tragovima do visokih koncentracija (ppb do %). Supermini200 ima visoku osjetljivost za lake elemente sa većom spektralnom rezolucijom, što dozvoljava rješavanje preklapanja pikova u složenim matricama. Analizira elemente od F do U u različitim vrstama uzoraka, kao što su tekućine, krutine, praškovi, legure, filmovi itd. Supermini200 je stolni WD-XRF spektrometar sa rendgenskom anodom sa Pd od 200 kW, 3 kristala i autosamplerom od 12 pozicija.

http://www.rigaku.com/products/xrf/supermini

8. Micro-Z ULS

Micro-Z ULS je stolni rendgensko fluorescentni valno-disperzivni spektrometar koji služi za određivanje ULTRA NISKIH koncentracija sumpora u svim vrstama goriva, u skladu sa sljedećim test metodama: ASTM D2622-10,  JIS KI2541-7 i ISO 20884, koja je propisana specifikacijama EN 590 i EN 228. Donja granica detekcije za sumpor je 0,3 ppm. Instrument mjeri pik sumpora te daje intenzitet pozadine. Aparat je jednostavan za upotrebu, malih dimenzija, za rad treba samo čašice i film i što je najvažnije RADI PO STANDARDNOJ METODI iz SPECIFIKACIJE za BENZIN i DIZEL goriva.

http://www.rigaku.com/products/smc/xtalab200

Za stručnjake na polju SMX sa posebnim zanimanjem za fleksibilne konfiguracije, Rigaku nudi jedinstveno rješenje – XtaLab P200 – kemijski kristalografski sustav sa Dectrisovim detektorom Pilatus 200K - ista tehnologija je korištena u CERN-u za detekciju Higgsovih bozona. XtaLab P200 može se konfigurirati sa Mo radijacijom, Cu radijacijom ili kombinacijom oba. Pilatus, kao detektor koji broji fotone, idealan je izbor rendgenskog difraktometra ili za svakodnevno određivanje kristalnih struktura ili za provođenje studija o gustoći elektrona visoke rezolucije.

4. XtaLAB mini

http://www.rigaku.com/products/smc/xtalabmini

Novi Rigaku-ov XtaLab mini stolni rendgenski kristalografski sistem za automatsko određivanje 3D kemijskih struktura, je najnoviji instrument u području monokristalne rendgenske difrakcije. Idealan je kao sredstvo za učenje na fakultetima. Aplikacija: brze kemijske strukture, organske i anorganske molekule, velike i male kristalne strukture i sl.

SMX

3. MiniFlex

http://www.rigaku.com/products/xrd/miniflex

MiniFlex pete generacije je jedini stolni rendgenski difraktometar na tržištu koji provodi  kvalitativne i kvantitativne analize polikristalnih materijala. Miniflex je dostupan u dvije verzije – Miniflex 600 radi sa snagom od 600 W (snaga rendgenske cijevi) te je dvostruko snažniji od drugih stolnih modela što omogućuje brze analize. Miniflex 300 ne zahtjeva vanjski izvor hlađenja jer radi samo sa 300 W rendgenskom cijevi. Svaki od modela je izrađen kako bi povećao fleksibilnost stolnog instrumenta.

http://www.rigaku.com/products/xrd/ultima

2. UltimaIV

Ultima IV je vrhunski instrument u ovom području, jer sustav objedinjuje CBO („Cross Beam Optisc“). Individualna mjerenja su optimizirana sa dodacima kao što je brzi i osjetljivi detektor D/tex Ultra, ali brzina između mjerenja je drastično poboljšana kombinacijom automatskog poravnavanja i CBO optike.  Automatsko poravnavanje ruke sa uzorkom i in-plane mjerenja bez ikakvih rekonfiguracija čine Ultimu IV  jedinstvenim rendgenskim difraktometrom na tržištu.

1. SmartLab

http://www.rigaku.com/products/xrd/smartlab

SmartLab je nova generacija rengenskih difraktometara visoke rezolucije, koji analizira gotovo sve vrste uzoraka od praškova, tankih filmova, višeslojnih materijala i tekućina. Instrument je brz, precizan i jednostavan za primjenu. SmartLab sadrži 3kW rendgensku cijev, patentiranu optiku CBO („Cross Beam Optics“), koja omogućuje izmjenjivanje geometrije bez pomicanja, zamjene ili poravnavanja optičkih komponenti, te intuitivni softver „SmartLab Guidance“.

XRD

http://www.rigaku.com/products/xrf/microz_uls

9.  ZSX Primus I

 

WD-XRF spektrometar za provođenje visoko učinkovitih analiza od Be do U u različitim matricama. Omogućava provedbu „multi-spot“ analiza u istom uzorku eliminirajući greške u heterogenim materijalima. Učinkovit za lake elemente, s mogućnošću kombinacije do 10 različitih kristala, sadrži rendgensku cijev od 3kW ili 4kW snage, postavljenu ispod uzorka te autosampler od 48 pozicija i modul za mapiranje.

10. ZSX Primus II

Primus II je WD-XRF spektrometar koji provodi brzo kvantitativno određivanje glavnih elemenata i elemenata u tragovima, od Be do U, u različitim vrstama uzoraka – sa minimalnim standardima. Kombinacija naprednog mapiranja za detekciju inkluzija i analiziranja homogenosti i „multi-spot“ radi eliminacije grešaka nehomogenih uzoraka, te konfiguracijom rendgenske cijevi i detektora, smještenih iznad uzorka, čini ZSX Primus II jedinstvenim na tržištu.

http://www.rigaku.com/products/xrf/primus2

http://www.rigaku.com/products/xrf/primus

11. Simultix 14

Simultix 14 je novija verzija multi-kanalske simultane valno-disperzivne rendgenske fluorescentne spektroskopije (WDXRF). Sa više od 30 godina iskustva, Simultix 14 se ističe kao iznimno napredan, potpuno automatiziran sustav koji je dostupan na tržištu – stvoren da dosegne današnje analitičke potrebe za najvećom osjetljivosti, propusnosti i svestranosti. Može simultano provoditi analize i do 40 elemenata i sadrži autosampler za 48 uzorka.

http://www.rigaku.com/products/xrf/simultix

12. NANOHUNTER

http://www.rigaku.com/products/xrf/nanohunter

Dobitnik nagrade R&D 100 iz 2007.g., Nanohunter tvrtke Rigaku je stolni TXRF spektrometar specijalno dizajniran za analizu i karakterizaciju konc. elemenata u tragovima koristeći minimalne količine uzoraka bez velike pripreme istih. Instrument koristi ICP-OES metode. Aplikacija: hrana, okoliš, forenzika itd.