ROFA d.o.o.

Dobro došli na naše stranice

KING Ref. | SimAir™ Test Cells za ASTM D2983

Korištenje Brookfieldovog postupka niskotemperaturnog ispitivanja, više od pola stoljeća, naglašava značaj ovog testa na performanse fluida na niskim temperaturama. Međutim, želja za pojednostavljenjem postupka ispitivanja nastala je zbog inherentnih problema kontrole temperature hladnih kabineta za zrak. Distribucija topline zraka unutar kupke stvorila je poteškoće s zagrijavanjem uzorka tijekom prijenosa iz zračne kupke u viskozimetar. Zbog toga je bilo potrebno ponavljati analize, kako bi se osiguralo pravilno određivanje brzine rotora.

Koristeći SimAir ™ ispitnu stanicu, uzorak je uronjen u tekuću kupku koja se drži na točnoj željenoj temperaturi za konačnu analizu. Bez programa za hlađenje kupelji, SimAir ™ stanica mijenja prijenos topline na uzorak i simulira utjecaj hlađenja zračne kupke – dopuštajući uzorku da razvije iste viskozimetrične karakteristike kao u zračnoj kupelji pri brzinama hlađenja većim od 60°C / sat.

Detaljnije na stranicama proizvođača (EN): https://www.tannasking.com/laboratory-instruments-accessories/simair-test-cells-astm-d2983/

Scroll to top